خواص گل سرخ برای معده و فشار خون
0

گل سرخ  یا گل محمدی، گلی خوش رایحه و خوش رنگ است که در اواسط بهار برداشت می‌شود و برای مصارف بسیاری استفاده می‌شود. رایج‌ترین مصرف گل محمدی در ایران به صورت گلاب است که علاوه بر عطر، خواص بی‌نظیر این گیاه را در خود حفظ می‌کند. علاوه بر گلاب خود گل سرخ نیز به صورت خشک یا تازه برای پختن شیرینی‌جات، درست کردن دمنوش یا استفاده به صورت پودری روی لبنیات کاربرد دارد. این گل در طب سنتی به طبع معتدل شناخته می‌شود. اسانس گل محمدی یکی از پیچیده‌ترین محلول‌های معطر است که حدود پانصد ترکیب در خود جای داده است و هنوز بسیاری از ترکیبات آن ناشناخته مانده است. دو خاصیت مهم گل سرخ یعنی تقویت معده و تنظیم فشار خون در این مقاله بررسی خواهند شد.

خواص گل سرخ برای معده

بسیاری از متخصصان طب سنتی برای دردهای معده گل سرخ را تجویز می‌کنند. همچنین این گل خاصیت ضد نفخ دارد و گاز‌های معده را از بین می‌برد. گل سرخ تقطیر شده ( گلاب) با افزایش جریان صفرا به کاهش نفخ و ناراحتی معده کمک می‌کند.

گلبرگ‌های گل سرخ در شرایطی قابض است و در شرایطی دیگر مسهل. خاصیت ملین بودن گل محمدی باعث پاکسازی معده می‌شود رطوبت‌های ناهنجار را بیرون ریخته، مقدار مایعات و حجم مدفوع را افزایش می‌دهد. گل سرخ به طور کلی عفونت‌های دستگاه گوارش را مورد هدف قرار داده و با آن مقابله می‌کند. با مصرف گل سرخ میزان باکتری‌های مفید موجود در بدن به تعادل می‌رسند. بر اساس تحقیقات صورت گرفته، گلبرگ‌ و غنچه‌های خشک گل سرخ قابض (ضد اسهال) هستند و گلبرگ‌های تازه خاصیت ملینی دارند و برای رفع یبوست مفید واقع می‌شوند.

یکی از ناهنجاری‌های دیگری که ممکن است در معده اتفاق بیوفتد، افزایش سطح اسید در آن است. اسیدی شدن معده علاوه بر مختل کردن عمل گوارش برای هضم غذا، در فرد احساس سوزش سر معده را ایجاد می‌کند. مصرف روزانه پودر گل سرخ به کاهش سطح اسید معده کمک می‌کند.

دیگر خاصیت گل سرخ برای معده، مختص افرادی است که قصد لاغر شدن دارند. دمنوش گل محمدی با کاهش اشتها، تسهیل هضم غذا و افزایش چربی سوزی برای لاغری و کاهش وزن می‌تواند موثر باشد.

خواص گل سرخ برای فشار خون

اگر مدت زیادی است که با بیماری فشار خون دست به گریبان هستید و پزشکتان دارو و مراقبت‌های ویژه‌ای را تجویز کرده است، منطقی است که به روش درمان آکادمیک پشت نکنید و با یک درمان خانگی بر سر جان خود ریسک نکنید. اما اگر به تازگی متوجه مشکل فشار خون در خود شده‌اید و وضعیت نگران کننده‌ای ندارید، احتمالاً پزشک پرهیزهای ساده‌ای برای شما تجویز کرده است. پس می‌توانید این گیاه طبیعی را نیز که عوارض خاصی بر آن گزارش نشده، به مراقبت‌های خود اضافه کنید.

وقتی صحبت از مراقبت از قلب می‌شود، برگ گیاهان توجه زیادی از متخصصان را به خود جلب می‌کنند. برگ‌های گل سرخ در سلامت قلب و عروق و بهبود گردش خون نقش موثری را ایفا می‌کنند. کلسترول‌های بد خون خطری جدی برای سلامت قلب و عروق هستند، برگ‌ها با کاهش قند و چربی خون، این کلسترول‌ها را کاهش داده و به سلامت قلب کمک می‌کنند. با کاهش سطح کلسترول خون، فشار خون به سطح پایدار و ثابتی می‌رسد و همچنین نوسانات قند خون کنترل می‌شود. گل سرخ دارای خاصیت ضد فشار خون است که به جلوگیری از بیماری‌های قلبی عروقی و کنترل فشار خون کمک شایانی می‌کند. از طرفی مصرف گل سرخ به صورت دمنوش یا گلاب به دلیل خاصیت ادرار آوری سموم و نمک اضافی را از بدن خارج می‌کند و به این طریق نیز باعث کاهش فشار خون می‌شود.

تپش قلب در بسیاری موارد به دلیل تنش‌های عصبی در زندگی اتفاق می‌افتد. گل سرخ با خاصیت آرام‌بخشی نیز باری دیگر به یاری قلب و فشار خون می‌شتابد. از این نظر نیز گل سرخ یک مسکن خوب برای قلب و اعصاب است.

مطالعه ای با هدف تعیین تاثیر آروماتراپی با اسانس گل محمدی بر پرفشاری خون صورت گرفت و در سال نود و هشت منتشر شد. در این تحقیق، شصت و دو نفر از بیماران مبتلا به پرفشاری خون به صورت تصادفی انتخاب و به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول به مدت دو هفته ، روزانه دو بار ، با استنشاق سه قطره از اسانس گل محمدی تحت درمان قرار گرفتند. مشاهده شد گروه اول نسبت به گروه دوم که تحت آروماتراپی قرار نگرفته بودند فشار خون کمتری داشتند. از این مطالعه نتیجه گرفتند بوییدن اسانس گل محمدی در مبتلایان فشار خون بالا به عنوان درمان مکمل می‌تواند موثر باشد و فشار خون را کاهش دهد.

گل سرخ را چگونه مصرف کنیم

گل سرخ را به روش‌های مختلفی می‌توان استفاده کرد. مصرف آن به صورت گلاب یا پودر ان روی دوغ و ماست و یا استفاده از غنچه گل سرخ برای تزئین، مصارف متداول آن است. ما دو مدل دیگر از مصارف گل سرخ که شاید با آن‌ها آشنا نباشید را در ادامه آورده‌ایم. یکی از آن‌ها مصرف گل سرخ به صورت شربت است.

شربت گل سرخ: ابتدا دو لیتر آب را بجوشانید، سپس نیم کیلو گلبرگ تازه گل سرخ را به قابلمه اضافه کنید و زیر آن را خاموش کنید. در قابلمه را بگذارید، اگر در قابلمه منفذی دارد آن را بپوشانید تا عطر گل محفوظ بماند. اجازه دهید این ترکیب یک روز استراحت کند سپس گلبرگ‌ها را از صافی رد کنید. مایع به دست آمده را روی حرارت ملایم بگذارید ، سپس به آن عسل یا شکر اضافه کنید و هم بزنید تا قوام یابد. وقتی به غلظت مطلوب رسید شربت را از روی حرارت بردارید و به آن آب لیمو ترش اضافه کنید. پس از سرد شدن شربت را با آب خنک ترکیب کنید و نوش جان!

روغن گل سرخ: دیگر مصرف گل سرخ ، استفاده از روغن آن است. روغن گل سرخ خاصیت قابض بودن دارد و منجر به انقباض رگ‌های خونی می‌شود و خونریزی را کاهش می‌دهد. همچنین این خاصیت موجب سفت شدن عضله‌های شکمی شده و از افتادگی زود هنگام ان‌ها جلوگیری می‌کند. از طرفی این روغن موجب رفع گرفتگی‌ها در هنگام حالت تهوع می‌شود همچنین قاعدگی را تسهیل می‌کند. این روغن با تسهیل جریان صفرا سطح اسید معده را تنظیم می‌کند. ازدیاد اسید معده موجب سوهاضمه، تولید گاز اضافی در معده ، نفخ و سفت شدن مدفوع می‌شود. این روغن معده را از تمام این موارد مصون می‌دارد. علاوه بر این روغن گل سرخ همراه با اسیدهای ترش معده به هظم غذا کمک می‌کند، التهابات معده را تسکین می‌دهد و با عفونت معده مقابله می‌کند.

روغن گل سرخ برای مصرف خوراکی نیست. باید باتوجه به نیازی که در بدن دارید این روغن را روی سطح خارجی آن اندام ماساژ دهید. البته کپسول‌های خوراکی این روغن به تازگی در داروخانه‌ها موجود شده است.

مربای گل سرخ: برای تهیه مربای گل سرخ به صد گرم گل سرخ، دویست گرم شکر و یک قاشق غذاخوری آبلیمو احتیاج دارید. گلبرگ‌ها را جدا کنید و بشویید و خشک کنید. سپس شیشه‌ای را با لایه‌های گل سرخ و شکر پر کنید. در شیشه را بسته یک هفته جلوی نور آفتاب قرار دهید. پس از یک هفته مربا آماده است، روی آن آبلیمو بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

ارسال یک دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

9 + 7 =

0

بالا

X